Google
 

martes, julio 4

L'Opinió del Sr. Pere Planas

“mai acceptaria pertànyer a un club
que m’acceptés com a soci”
Groucho Marx
En política, com en tot a la vida, un ha de saber quan és el seu moment i quan s’ha acabat. En política, aquestes decisions no només depenen d’un mateix sinó també del col·lectiu polític que representat que és qui té la legitimitat per decidir.

A més, quan un líder “carismàtic” es retira acostuma a triar un hobby per destinar el seu temps lliure. A mode d’exemple, Jose Mª Aznar ha escollit donar conferències molt ben pagades a universitats dels EUA i Felipe González es dedica a dissenyar joies.

A Olesa el Sr. Pere Planas ha triat la mateixa via que Ramoncin, es a dir, convertir-se en tertulià i articulista d’opinió a la premsa comarcal. De fet, el seu hobby consisteix en carregar contra els socialistes en qualsevol moment. Fins aquí cap problema, cadascú dedica el temps al que vol. El que si que ens ha sorprès es que en un dels seus articles li va poder l’odi visceral contra el govern per sobre dels seus principis nacionalistes i de defensa del català, ara, en Pere Planas fins i tot publica articles en castellà. Qui ens ho havia de dir fa uns anys...

Això no es tot, també es baralla amb els seus propis companys de Partit i ho fa en públic, mitjançant articles d’opinió i cartes obertes. Sembla que el Sr. Planas no entén que a CiU democràticament han triat una altra cap de llista.

Grocho Marx va dir una vegada: “mai acceptaria pertànyer a un club que m’acceptés com a soci”, en Planas aplica el mateix criteri però a la inversa i s’esforça moltísim en liderar un col·lectiu polític que no el vol com a líder.

Fetes aquestes consideracions prèvies m’agradaria entrar en detall sobre els darrers articles publicats per el Sr. Planas a l’Opinió.

Pel que fa al número 111 corresponent a Juny de 2006 en un article titulat Olesa, grues i autopistes menciona que l’Alcalde socialista no ha aconseguit inversions d’altres institucions per a Olesa per por a barallar-se amb els socialistes de Barcelona. En aquest sentit, cal recordar-li, Sr. Planas, que només en el pressupost del 2006 la Generalitat inverteix a Olesa més de 15 milions d’Euros, la inversió més forta que ha fet mai la Generalitat a Olesa. De fet, recordi que quan governava Jordi Pujol, el seu company de partit (que no amic, ja que com es veu a vostè ja no el volen a Convergència, al menys a la secció d’Olesa), les inversions a Olesa van ser mínimes. Semblava que per el pujolisme, els Ajuntaments governats per els socialistes, especialment els del Baix Llobregat, no contàvem i, “pulutant” els ciutadans d’aquests municipis tenien menys drets. Li agrairia que fes un exercici amb tota la sinceritat del món, sumem el que va invertir la Generalitat a Olesa durant els anys que vostè va ser Alcalde, o millor encara, durant els anys en els que vostè va formar part de l’equip de govern municipal i comparem-los amb aquesta legislatura. També ho podem fer d’una altre manera, li donarem avantatge, sumi les inversions de la Generalitat a Olesa durant el seu mandat i les fetes a Olesa només durant l’any 2006. Creu que la Generalitat va invertir a Olesa més de 15 milions d’euros (dos mil cinc-cents milions de les antigues pessetes), durant el seu mandat?

En quant al número 112 corresponent a Juliol de 2006 en un article titulat Rives Blaves més un segon pla de sanejament, vostè assegura, erradament, que l’Ajuntament està abocat a un segon pla de sanejament per haver aprovat un reconeixement de crèdit de 485.000 €. No se si s’ha equivocat fent els números, cosa que dubto, o només ha explicat part de la història, amagant la resta als lectors. Perquè vostè sap que l’exercici pressupostari de l’any 2005 es va tancar amb un romanent positiu de tresoreria de 800.00 € (133 milions de les antigues pessetes). A més, també sap que amb aquest romanent es va cobrir la despesa generada per el reconeixement de crèdit que vostè menciona i, tot i així, l’Ajuntament encara disposa d’un romanent de tresoreria de 344.844 € (55 milions de les antigues pessetes). “Pulutant”, Sr, Planas, no digui mentides. La gestió econòmica de l’Ajuntament ha estat brillant en els darrers anys, sap perfectament que des de l’any 2000 l’Ajuntament esta tancant el seu pressupost anual amb superàvit i a partir del 2001 sempre amb romanents de tresoreria de més de 600.000 € (100 milions de les antigues pessetes). Per cert, una última pregunta, durant els seus anys com a Alcalde, va tancar alguna vegada un pressupost amb més de 100 milions de superàvit?

Sr. Planas, un consell, faci com la resta de líders carismàtics i retiris, ara, ni els seus companys el volen. I, per cert, deixi d’assessorar en matèria d’estratègia política, li recordo que amb el seu liderat CiU no va guanyar mai les eleccions municipals a Olesa. Es més, sense vostè, sembla que els resultats de CiU a Olesa milloren. I es que, com algú va dir una vegada “una retirada a tiempo es una victoria”.

1 Comments:

At 7:59 a. m., Anonymous Anónimo said...

www.olladegrills.cat

 

Publicar un comentario

<< Home