Google
 

lunes, febrero 9

EL NOU TANATORI AVIAT SERÀ UNA REALITAT

En el darrer Ple Ordinari del mes de Gener es va aprovar la creació i establiment del servei de cementiri municipal, el primer pas per poder gaudir d’un Tanatori a Olesa de Montserrat, que podria estar en funcionament durant el primer semestre del 2010.

La ubicació definitiva d’aquest equipament està prevista a les instal·lacions de l’actual cementiri de Can Singla, quelcom que havia estat consensuat a la Comissió Informativa d’Urbanisme i oferirà els serveis de sales de vetlla, crematori i oratori multiconfesional. Cal últim punt, molt important, atès que fins ara, tots aquells que volguessin celebrar un funeral laic no disposaven de cap espai adient per desenvolupar-lo.

Aquesta actuació suposa la creació d’un servei indispensable pels olesans i les olesanes que fins ara havien de recórrer a les instal·lacions del tanatori de Martorell per vetllar els seus difunts.

Una vegada més, el principal partit de l’oposició, en comtes d’oferir el seu suport per assolir aquest equipament, no fa mes que qüestionar el govern, les instal·lacions i la documentació existent a l’expedient de creació del servei. Fins i tot han llençat falses acusacions sobre la relació entre el govern i alguna empresa de serveis funeraris. Tot això, fent ballar dades i acusant al govern d’ocultar l’expedient i la informació. Al respecte d’aquesta qüestió voldria fer diversos aclariments en resposta als articles penjats a la pàgina web del Bloc Olesà, si ja ho vaig explicar en un post anterior, suposo que dec patir alguna mena de masoquisme 2.0 que em portar a llegir sovint els continguts de la seva web.

Aclariments:

1.- Tota la documentació que conté l’expedient ha estat enviada a tots els partits amb representació al Consistori per correu electrònic una setmana abans del Ple, amb un oferiment explícit per parlar-ne de la qüestió en el moment que ho sol·licitessin i amb anterioritat al Ple. Els regidors del Bloc en cap moment es van adreçar a l’Ajuntament per poder parlar de la qüestió, fer una proposta o simplement demanar retirar el punt de l’ordre del dia per parlar-ho amb més tranquil·litat. Clar, que si meditem sobre la qüestió ens adonem que és millor no fer-ho i poder acusar al govern d’ocultar informació.

2.- El govern no planteja una privatització del servei sinó un model de gestió indirecta com el que desenvolupen molts altres Ajuntaments com el d’Esparreguera, Abrera, Martorell o Sant Andreu de la Barca.

3.- La documentació existent a l’expedient és correcta i així ho planteja el informe jurídic existent i degudament signat.

Fets aquests aclariments només cal afegir, recollint el guant que llença el bloc des de la seva web, que estic en disposició d’afrontar un debat públic i cara a cara amb el Sr. Planas per tractar aquesta qüestió. De fet, estic en disposició de debatre amb el Sr. Planas sobre qualsevol qüestió que ell vulgui plantejar.

En qualsevol cas, més enllà del soroll mediatic, lo important d’aquest qüestió és que aviat el Tanatori serà una realitat.