Google
 

martes, febrero 3

Un “pin” pels del bloc

De quan en quan navego per la web dels “companys” del Bloc Olesà, llegeixo els seus articles i intento reflexionar al respecte. Suposo que deu ser una mena de masoquisme 2.0 que no puc evitar. El cas és que el seu article amb el títol “l’Equip de Govern, una altra vegada, vulnera els drets de l’oposició”, de data 29 de gener m’ha deixat absolutament perplex. (Podeu accedir a l’article clicant sobre l’enllaç).

En aquest article, en essència, es queixen per no haver estat convidats a la visita del Conseller Nadal a Olesa i demanen ser informats de tots els actes públics, rebre un pin de l’Ajuntament i un carnet que els identifiqui com a Regidors. Al respecte de tot això voldria fer algunes consideracions:

1.- La visita del Conseller Nadal NO va ser un acte públic, sinó una signatura de conveni, concretament del conveni per l’atorgament de la subvenció vinculada a la llei de barris. Tal i com preveuen les normes de protocol, una signatura de conveni no és un acte públic sinó privat, a la que únicament es convoquen a les parts que han participat i als mitjans de comunicació. Es per això que no es convoquen ni als regidors de l’oposició, ni a les entitats, ni als ciutadans, perquè es tracta únicament de la signatura d’un conveni. Molt sovint es signen convenis amb d’altres administracions per l’atorgament de subvencions, alguns es signen a l’Ajuntament i en d’altres ocasions l’Alcalde s’ha de desplaçar per signar-los, ja sigui a la Generalitat, al Consell Comarcal o a la Diputació de Barcelona. Cal afegir, que quan signem un conveni amb la Generalitat, ni l’Ajuntament convida a tots els membres del consistori ni la Generalitat convida a tots dels Diputats al Parlament sinó que els responsables de cada administració són els que participen. Vostès s’imaginen que cada cop que el President de la Generalitat signés un conveni amb alguna altre administració hagués d’anar acompanyat per l’Artur Mas?

2.- Pel que fa als actes públics que organitza l’Ajuntament, els regidors del bloc, al igual que tots els membres del Consistori sempre són convidats, tot i que no sempre assisteixen.

3.- En quant a un carnet que els acrediti com a Regidors, fa anys que l’Ajuntament d’Olesa no en fa, ni pels regidors del govern, ni pels regidors de l’oposició. Senzillament, em sembla innecessari. En tot el temps que sóc regidor del govern, tot i assistint a actes oficials al Palau de la Generalitat o a la Diputació de Barcelona, mai ningú m’ha demanat que acrediti la meva condició de regidor amb un carnet. I si alguna vegada ho fan, crec que n’hi haurà prou amb el meu DNI. Cal afegir, que és la primera vegada que em trobo amb una petició d’aquestes característiques. Però cap problema, si volen un carnet es pot fer un carnet, només cal retallar una cartulina...

4.- Pel que fa al pin d’Olesa que demanen, cap problema, no ens discutirem ara per això, així que si es necessari encarregarem pin, clauer, bolígraf, carpeta, encenedor i, si m’apures, fins i tot dos medalles...