Google
 

miércoles, abril 26

BENVINGUTS / BENVINGUDES

Buenas noches, bienvenidos
Hijos del Rock & Roll,
os saludan los
aliados de la noche
Miguel Rios (Bienvenidos)
Avui estreno weblog i m’endinso en la profunditat de les tecnologies de la informació i la comunicació, un món apassionant però que fins ara observava des de la distància. Es per això que us vull donar a tots els lectors, subscriptors i curiosos diversos la benvinguda a aquest espai on-line en el que espero feu arribar molts comentaris i pugem generar debat arribant a conclusions. Crec que es necessari començat definint que es un bloc.

Segons la definició de l’enciclopèdia lliure i digital vikipedia, un weblog és un espai personal d'escriptura a Internet. Es pot definir com un diari online, un lloc web que una persona utilitza per a escriure periòdicament, en el qual tota l'escriptura i l'estil s'utilitza via web. Un weblog està dissenyat per a que, com a un diari, cada article (post) tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu (weblogger) i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s'ha publicat i editat.

El concepte de weblog existeix des dels principis d'Internet. Tim Berners Lee (l'inventor de la web), tenia una pàgina on incloïa els nous llocs web que s'anaven creant i feia un comentari sobre cadascun d'ells, però el primer weblog com a tal Scripting News va néixer el 7 d'octubre de 1994, de la mà de Dave Winer.

L'11 d'octubre del 2005, el TERMCAT ha acceptat el terme bloc com a la traducció al català dels mots anglesos blog o weblog, en substitució del prèviament acceptat diari personal interactiu, o abreviadament dip, terme que pràcticament ningú feia servir.

Amb aquest bloc no només vull tenir un lloc personal d’escriptura, ans al contrari, la meva intenció és la de generar un espai d’opinió lliure i independent, al marge de dogmes i informacions oficials, obert al diàleg i a la participació. Tot això, si m’ho permeteu, des d’una òptica irreverent, jove i extraoficial.

El meu compromís amb vosaltres es el de mantenir una periodicitat setmanal, en principi cada dilluns, de publicació de noves informacions. Aquestes informacions tractaran temes molt variats: anècdotes del dia a dia, reflexions sobre la política, història, societat, esports...

Vull acabar aquesta benvinguda disculpant-me per avançat i per dos qüestions: en primer lloc, vull demanar-vos disculpes per si en algun moment no mantinc la periodicitat a la que m’he compromès i, en segon lloc, vull demanar disculpes a totes aquelles persones, entitats i/o institucions que es puguin sentir ofeses per les opinions versades, tant per les meves com per les de tots aquells que vulguin afegir comentaris. D’altre banda, a tots aquells que pensin d’una manera diferent els vull encoratjar a participar i fer-me arribar les seves opinions i comentaris.

BENVINGUTS AL MEU BLOC!