Google
 

viernes, noviembre 17

AVALOT: LA LLUITA CONTRA LA PRECARIETAT LABORAL DELS JOVES

"A aquellos que luchan por un nuevo y mejor país
que hacen de la palabra y la razón
su arma contra el olvido"

Subcomandante insurgente Marcos



L’Avalot es la primera organització sindical juvenil constituïda a Catalunya i una de les primeres a Europa. Aquesta organització planteja reivindicacions joves en defensa de la dignitat laboral i l’emancipació social.

L’Avalot, va néixer com un projecte innovador dins del sindicalisme català, la intenció va ser la de crear un espai autogestionat (de joves i per joves) dins de la UGT participant del sindicat però clarament emancipats: amb propostes, reivindicacions i formes de fer pròpies.

Si be es cert que el començament va comportar un rejoveniment de la UGT amb canvis importants, no es menys que al llarg de la seva història ha liderat importants transformacions socials a Catalunya. L’Avalot ha significat un cop d’aire fresc dins el teixit associatiu. Les seves formes de fer, d’actuar i de reivindicar, han comportat importants victòries en la batalla contra la precarietat juvenil.

En un context en el que la manca de participació dels joves sembla la norma és tota una satisfacció comprovar que hi ha organitzacions que cada cop apleguen més gent i generen més activitat. La fórmula de l’èxit: pluralitat, dinamisme, originalitat i, sobretot, la capacitat per combinar reivindicació amb coherència, acció amb propostes i treball amb gresca.

L’Avalot sempre ha intentat unir esforços amb d’altres entitats joves, i quant ho ha aconseguit i ho ha coordinat ha aconseguit importants èxits per a la classe treballadora com la modificació de la llei d’ETT per equiparar els sous entre els treballadors mitjançant una ILP (iniciativa legislativa popular amb recollida de signatures) o l’increment del SMI entre d’altres.

Ara, amb el seu “comando precario”, han pogut denunciar públicament pràctiques laborals il·legals amb ofertes de treball sense contracte, sense seguretat social... Barrejant periodisme d’investigació i acció sindical, amb una fòrmula d’originalitat garantida han aconseguit una altra victòria en la lluita contra la precarietat laboral juvenil.

Adjunto el link de la web en la que penjen les seves denúncies públiques sobre pràctiques il·legals.




  • Comando precario




  • Gràcies companys per la vostra acció sindical, ànims i endavant!