Google
 

jueves, diciembre 21

¡VIVA EL MAL, VIVA EL CAPITAL!

"¡Por Saticón, Orticón y Plumbicón!"
Bruja Avería
En estos días TVE conmemora sus 50 años de historia mediante progamaciones especiales. Es evidente que la historia de la televisión es la historia de un pais a traves de imágenes, más aún si estas provienen de una televisión pública cuya finalidad última es el servicio al ciudadano.
En este sentido nuestra historia televesiva se inicia oficialmente el 28 de octubre de 1956 con una primera emisión desde los estudios del Paseo de la Habana, para apenas unos 600 televisores en toda España. Aunque ya había empezado a funcionar experimentalmente un par de años antes.
Des del 14 de septiembre TVE emite el programa "la imagen de su vida" que hace un recorrido por diferentes imágenes de archivo de la cadena pública. Ayer durante el programa se presentaron diferentes imágenes de otro programa, "la bola de cristal", que demuestran que en la mayoría de casos la programación televisiva ha involucionado. No es lo mismo un programa infantil presentado por Leticia Sabater que por la Bruja Averia...
La bola de cristal era el entrenimiento infantil y no tan infantil de las mañanas de los sábados de los años ochenta, con un alto contenido social y cultura que todavía hoy genera simpatías. Es por esto, y por mi entusiasmo por el personaje principal (mi gato se llama avería...) que no he podido evitar incluir en este artículo una proclama de la bruja avería que sirvió de introducción al libro escrito sobre el programa en el 2003 por su directora Lolo Rico, un genio.
PROCLAMA DE LA BRUJA AVERÍA
Será corta y clarividente como el cerebro del Presidente. Será clara y sin objeción como un sumario de Garzón. Será franca y sin pamplinas como la explosión de una mina. Y el que la lea de un tirón, contraerá sin remedio el sarampión. ¡Vivan las revistas del corazón! ¡Viva la Legión!

¡Por un fusible y un rotor! Es una advertencia al lector: las cosas van mal, pero irán peor. Digan lo que digan, éstos gripan mejor que Reagan. La Humanidad no para de avanzar: primero vino Felipe y ahora tenemos a Aznar. ¿Por qué no me dejan participar? ¡Por un cable y un pistón! ¡No acepto la jubilación! Hace quince años que no hago daño.
Desde los tiempos de Don Pelayo no puedo utilizar mi rayo. Ja, ja, ja, soy mala, soy polarizante y en vez de ir a pie voy siempre en tanque. ¡Quiero gripar a la población civil! ¡Quiero tener mi propio misil! O averío o reviento. ¿Por qué no me dan un nombramiento? Volveré, os lo garantizo, y globalizaré hasta el granizo. Recuperaré, como Proust, el tiempo perdido, pero en lugar de magdalenas usaré explosivos.
¡Viva Operación Triunfo! ¡Vivan los anuncios! Me casaré con Bush y juntos pariremos un obús y un poco más adelante nuestros nietos serán tanques. Pasearemos de la mano por un mundo sin humanos. Nos besaremos sin freno lanzando alegremente barrenos en casas, plazas y campos de centeno. Nos juraremos fidelidad ante un hongo nuclear. Deshojaremos margaritas con barras de dinamita. Por Orticón, Saticón y Plumbicón, bombardearemos abrazados televisión y emitiremos desde los escombros escenas que llenarán de asombro: una ancianita que estalla en mitad de la pantalla y un huérfano que hace explosión patrocinado por Enrón. Repartiremos las ventajas de la evolución: cada hombre tendrá su muñón y nosotros venderemos las muletas, en dólares y en pesetas. Y bomba a bomba y verso a verso democratizaremos también el Universo.
Ah, me laten los émbolos de un júbilo sagrado, destruir la galaxia entrelazados. Fundiremos, mi amor, las estrellas, que negras lucirán más bellas. ¡Y llevaremos a la luna un grupo de la tuna! ¡Viva la sexta flota! ¡Viva la base de Rota!

Pero, ¡qué digo!, soy española, como la tortilla y el Hola, como Gibraltar y el traje de cola. Soy del país del sol, del jamón y la Legión, donde nació Colón y el Madrid es campeón. ¡Traición! ¡Traición! Me limitaré a la Nación.
Griparé con mucho tino en nuestra unidad de destino, desde los Pirineos al Guadalquivir. ¡Viva Perejil! ¡Viva el garrote vil! Gripar, fundir, averiar... admiro también a Aznar. Con él me he de casar. Juntos fundaremos un polvorín familiar y criaremos un sueño nuclear. Haremos juicios sumarios y bajaremos los salarios. Meteremos entre rejas a todo el que tenga orejas; pondremos a prueba su inocencia conforme a la más avanzada ciencia: todo el que sobreviva a una explosión, será conducido a prisión, por no obedecer a la Naturaleza.
¡Viva la libertad de empresa! Acabaremos con el paro aumentando los accidentes de trabajo; flexibilizaremos el mercado privatizando hasta los tornados. Todos seremos españoles, salvo los inmigrantes, ¡que se lo hubieran pensado antes! Ja, ja, ja, los aplastaremos con elefantes. ¡Por un electrodo y un radar! Haremos autopistas en el mar, que aún está por urbanizar, e iremos desde Galicia a Inglaterra siempre por tierra.
¡Viva el chapapote! ¡Viva el garrote! Este es mi ideario: los humanos serán millonarios y el resto no serán humanos; y al que no tenga cien millones lo fundiremos con uranio. Gripar, fundir, averiar... cuando se empieza, no se puede dejar. ¡Qué alegría, gripar en buena compañía! He vuelto, soy la bruja Avería.

Ja, ja, ja, qué mala, pero qué mala soy. El que no grite conmigo, recibirá un castigo.
¡Viva la economía!
¡Viva la CIA!
¡Viva Jose María García!
¡Viva Davos!
¡Vivan los clavos!
¡Viva la Unión Europea!
¡Viva Corea!
¡Viva el anthrax y la lepra!
¡Viva la Edad de Piedra!
¡Viva Eurovisión!
¡Viva el buen ladrón!
¡Viva el camaleón!
¡Viva el Prestige!
¡Viva el anís!
¡Viva viva viva!
¡Viva la Liga y viva el eje fatal!
¡Viva el Mal! ¡Viva el capital!
Pero, sobre todo, ¡viva La Bola de Cristal!
Ja, ja, ja, qué mala, pero qué mala soy.

EL BENESTAR DELS CIUTADANS, LA NOSTRA PRIORITAT

El socialisme democràtic, en la seva recerca de la igualtat d’oportunitats i la justícia social, es caracteritza per la defensa de l’Estat del Benestar que, tradicionalment, s’ha caracteritzat per tres pilars bàsics, ensenyament, salut i serveis socials (pensions). L’aprovació de la llei de la promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència (llei de dependència) contempla un nou dret de la ciutadania a Espanya, el dret de les persones que no es poden valdre per si mateixes a ser ateses pels poder públics. Aquesta llei, impulsada pel govern Zapatero, significa un increment substancial de l’Estat del Benestar amb nou pilar que s’afegeix als tres clàssics: la dependència.

Pel que fa a Olesa, la gestió de l’equip de govern socialista sempre ha anat enfocada cap a les polítiques socials i la millora de serveis i infraestructures, per tal de garantir una bona qualitat de vida als olesans i les olesanes. L’actual legislatura, ha significat un increment important en les inversions a Olesa, quelcom que ha estat possible gràcies a l’existència d’un doble govern de progrés: a la Generalitat i a l’Ajuntament. De fet, només durant els exercicis pressupostaris dels anys 2005 i 2006 la Generalitat ha invertit en la millora de la nostra ciutat més de 15 milions d’euros (2.500 milions de pessetes). Mai, cap equip de govern d’Olesa havia aconseguit un volum tant important d’inversió per al municipi.

Ara, que s’acosta el final de la legislatura arriba el moment de començar a rendir comtes amb els ciutadans i les ciutadanes, i, per tant, ara és el moment d’explicar la gestió del govern socialista al capdavant de l’Ajuntament. Tot i els possibles errors, que de ben segur han existit, els socialistes fem un balanç positiu d’aquesta legislatura. Les nostres prioritats, quelcom que ens diferència d’altres forces polítiques, han estat les de enfortir l’Estat del Benestar, des de l’àmbit local. Es per això que entre els anys 2003 i 2007 a Olesa s’han invertit més de 30 milions d’euros en nous serveis i noves infraestructures. Com saben, aquestes inversions no només han estat generades per l’Ajuntament sinó també per d’altres administracions (Diputació de Barcelona, Generalitat, Estat, Consell Comarcal, fons europeus, etç.), però en qualsevol cas, l’aconseguiment i gestió d’aquests recursos econòmics ha estat un esforç i un èxit dels nostres companys del PSC al capdavant de l’equip de Govern.

A continuació, mostrem un resum de les que considerem han estat les principals inversions de la legislatura 2003-2007 i de la despesa que han significat. De ben segur moltes d’aquestes inversions comencen mes tard del que tots esperàvem però finalment les tindrem i hauran contribuït a millorar la nostra ciutat.

ENSENYAMENT I CULTURA

Inversions en execució
Construcció nova escola Sant Bernat (2.100.000€)
Reforma i ampliació CEIP Ferrà i Esteve (1.826.000€)
Construcció nou CEIP (1.600.000€)
Construcció nou institut (3.475.000€)
Construcció auditori Casa de Cultura

Inversions executades
Construcció nova llar d’infants municipal (1.500.000€)
Ampliació biblioteca (900.000€)

SANITAT

Inversions en execució
Ampliació Cap (1.000.000€)

Inversions executades
Servei permanent d’ambulàncies a Olesa amb 2 unitats medicalitzades del SEM

SERVEIS SOCIALS

Inversions en execució
Construcció d’habitatges de protecció al carrer indústria (1.000.000€)

Inversions executades
Nova seu de serveis socials i ampliació del centre obert (26.956,45€)
Remodelació de l’esplai d’avis.
Desenvolupament d’una bossa d’habitatge de lloguer

DEPENDÈNCIA

Inversions executades
Increment servei d’assistència domiciliària per a la gent gran (més de 80 nous serveis)
Creació d’un pis tutelat per a gent gran (22.666€)
Conveni per a la instal•lació d’ascensors a habitatges amb subvencions públiques
Creació de 100 noves places a residències de tercera edat

TRANSPORT PÚBLIC I TEIXIT INDÚSTRIAL

Inversions en execució
Desdoblament línia FF.CC. fins a Olesa de Montserrat (5.174.000€)
Urbanització la Flora Indústrial (nou polígon) (6.629.112€)
Urbanització polígon industrial Archs – Lincolor (1.225.695€)

Inversions executades
Tarifa integrada del Bus interurbà reduint despesa en mobilitat dels ciutadans
Construcció de passos soterrats a la línia de FF.CC.

SERVEIS I INFRAESTRUCTURES

Inversions en execució
Cobriment pista exterior pavelló Salvador Boada (220.000€)
Urbanització del carrer gras (54.000€)
Urbanització la Flora habitatges (432.826,66€)
Soterrament transformador Sant Bernat (69.372,70€)
Nou servei de recollida d’escombraries (1.500.000€)

Inversions executades
Construcció noves pistes i nou local petanca.
Urbanització parc de l’Estatut (362.149,15€)
Ampliació del cementiri municipal (101.873,54€)
Creació d’un nou local d’entitats a la plaça dels països catalans. (147.028,41€)

Per tot això, creiem que Olesa haurà millorat molt en finalitzar el mandat de l’actual equip de govern. La nostra ciutat aviat contarà amb importants avenços en serveis socials, ensenyament, sanitat, dependència, transport públic, desenvolupament del teixit industrial i millora de les infraestructures. Som conscients, que encara ens queda molt per fer, precisament per això volem continuar treballant per la millora d’Olesa i contem a tots vosaltres.